Politika privatnosti

Korištenje kolačića

Kada posjetite web stranicu, možemo poslati jedan ili više kolačića, mala tekstualna datoteka koja sadrži niz alfanumeričkih znakova, na vaše računalo koje jedinstveno identificira vaš preglednik i pomaže vam u poboljšanju navigacije putem web stranice. Kolačić također može prenijeti informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranicu (npr. stranice koje pregledavate, veze koje kliknete i druge radnje koje poduzimate na web-lokaciji).

Ova stranica prikuplja kolačiće u kojime ne koristi Vaše osobne podatke osim u slučajevima navedemin dalje u tekstu.

Ukoliko postoji mogućnost prijave u sustav ove stranice i vi za to imate otvorenu mogućnost tada u kolačiće možemo zapisivati Vašu adresu elektroničke pošte, i ostale doznake koje ljudima nisu razumljive u svrhu identificiranja korisnika kada se prijavljuju u sustav.

Stranica može prikupljati kolačiće u okviru HASH doznaka kako bismo mogli identificirati jedinstvenog korisnika. Takve podatke ne koristimo u komercijalne svrhe niti ih ustupamo trećim stranama.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići sačuvani su na disku (vašem računalu) te ondje ostaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih pohranjuju se podaci, kao što su ime za prijavu i lozinka pa se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići privremeno se pohranjuju na disku te se brišu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih internetske stranice pohranjuju privremene podatke, kao što su stavke u košarici za kupnju.

Što su kolačići prve strane?

Kolačići prve strane (eng. first party cookies) dolaze s web-mjesta koje korisnik pregledava i mogu biti trajni ili privremeni. Te kolačiće web-mjesta upotrebljavaju za spremanje informacija koje će ponovo upotrebljavati kada korisnik sljedeći put posjeti to mjesto.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane potječu od drugih, partnerskih web-mjesta koja gledate. Treće strane mogu tako prikupljati podatke o korisnicima različitih web-mjesta i upotrebljavati ih u marketinške i analitičke svrhe.

Koristi li se se web stranica kolačićima?

valpovo.hr koristi se kolačićima kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo na našoj internetskoj stranici.

Kakvim se kolačićima koristi vpc.valpovo.hr i zašto?

Privremenim i trajnim kolačićima. Privremeni kolačići istječu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik, dok trajni kolačići obično imaju datum isteka. Oni ostaju u vašem pregledniku sve dok ne isteknu ili dok ih vi ručno ne izbrišete. U oba slučaja kolačiće koristimo kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i sukladno tome poboljšali internetsku stranicu prema vašim navikama, no važno je istaknuti kako su sve prikupljene informacije anonimne i povjerljive.

Ima li na internetskoj stranici kolačića treće strane?

Ne, ova internet adresa ne koristi kolačiće treće strane.

Kako upravljati kolačićima?

Kolačićima možete upravljati u Postavkama kolačića (klikni ovdje).

U zavisnosti od internet preglednika upravljati kolačićima možete u postavkama samih preglednika. Prikazujemo vam linkove za najkorištenije internet preglednike (ukoliko koristite preglednik koji nije na popisu molimo da u uputama Vašeg internet preglednita pregledate opcije za upravljanje kolačićima):

Microsoft Edge

Pogledajte ovdje

Google Chrome

Pogledajte ovdje

Apple Safari

Pogledajte ovdje

Mozilla Firefox

Pogledajte ovdje

Dodatne informacije o isključivanju kolačića

Trenutačno postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više možete saznati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

http://www.networkadvertising.org/

 

Završno

Za sve upite vezane za Vaše osobne podatke, bilo da ih želite ukloniti ili ažurirati molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte vpckontakt@gmail.com.

Zadržavamo pravo da s vremena na vrijeme promijenimo ova pravila.

Prijavi se na newsletter


    Nadogradnju internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

    Skip to content